Difficulty uploading tasteful images to MP using Firefox

Discussion in 'Feedback/Support/Suggestions' started by tondoleo, Oct 17, 2013.  |  Print Topic

  1. tondoleo
    Original Member

    tondoleo Gold Member

    Messages:
    16,063
    Likes Received:
    100,905
    Status Points:
    20,020
    Greetings HOM tech gurus. I have been experiencing difficulties uploading images of the tasteful wholesome variety to add flavour and context to my posts whilst using the Firefox browser. I have not had the issue using Chrome. I know. Just use Chrome. However, I use FF for most of my work on the Net and prefer it. Most of my pals in the FLounge thread who use FF are having the same issue since the MP update.

    What do you suggest? Thank you.
     
    FriendlySkies likes this.
  2. FriendlySkies
    Original Member

    FriendlySkies Gold Member

    Messages:
    21,423
    Likes Received:
    145,991
    Status Points:
    20,020
    I have experienced the same troubles this evening. Using Firefox 24.0 on Mac OS 10.8.5
     
    tondoleo likes this.
  3. Randy Petersen
    Original Member

    Randy Petersen Founder

    Messages:
    2,731
    Likes Received:
    15,136
    Status Points:
    10,520
    Since I use Chrome, I suggest we ask our lead developer to look in on this since he uses FF himself. I'll alert him when I see him this morning. Thanks for the heads up.
     
    tondoleo likes this.
  4. rsoulis

    rsoulis Administrator

    Messages:
    21
    Likes Received:
    27
    Status Points:
    165
    tondoleo and FriendlySkies... are you using the "Upload a File" button or inserting a URL image? Both methods worked for me in our test environment. I'm using FF 24.0 and Mac OS 10.8.4. I'll try both methods here in this thread as another test.
     
    bobsgt and tondoleo like this.
  5. rsoulis

    rsoulis Administrator

    Messages:
    21
    Likes Received:
    27
    Status Points:
    165
    This was done using the image button on the toolbar.

    [​IMG]
     
    Last edited by a moderator: Oct 18, 2013
    bobsgt and tondoleo like this.
  6. rsoulis

    rsoulis Administrator

    Messages:
    21
    Likes Received:
    27
    Status Points:
    165
    This was done using the Upload a File button.
     

    Attached Files:

    bobsgt and tondoleo like this.
  7. FriendlySkies
    Original Member

    FriendlySkies Gold Member

    Messages:
    21,423
    Likes Received:
    145,991
    Status Points:
    20,020
    Inserting a URL works 95% of the time for me. Uploading a file does not work.

    This is the error I just received when trying to upload an image. Took 4 tries for it to upload

    Screen Shot 2013-10-18 at 12.33.23 PM.png
     
    bobsgt and tondoleo like this.
  8. Randy Petersen
    Original Member

    Randy Petersen Founder

    Messages:
    2,731
    Likes Received:
    15,136
    Status Points:
    10,520
    would you mind trying again. We had increased the image file size on uploads as they have proved to be popular. Maybe FF didn't want us to be so generous. Appreciate hearing if this minor adjustment makes any difference at all. Thank you.
     
    tondoleo likes this.
  9. tondoleo
    Original Member

    tondoleo Gold Member

    Messages:
    16,063
    Likes Received:
    100,905
    Status Points:
    20,020
    I routinely use the "Upload a File" button since the URL image has never worked for me. I use FF 24.0 and Mac OS 10.8.5.

    The photo just worked for me using UAF. Perhaps it is fixed. Thank you for taking the time and effort to do this.:)

    620-marilyn-monroe-death-50-love-happy.imgcache.rev1343248706914.jpg
     
    bobsgt and FriendlySkies like this.
  10. tondoleo
    Original Member

    tondoleo Gold Member

    Messages:
    16,063
    Likes Received:
    100,905
    Status Points:
    20,020
    Recently the UAF would state the file was too large. If I shortened the name of the jpg it worked. I started this thread since that stopped being a remedy for the situation too.
     
    FriendlySkies likes this.
  11. FriendlySkies
    Original Member

    FriendlySkies Gold Member

    Messages:
    21,423
    Likes Received:
    145,991
    Status Points:
    20,020
    Looks like it may have been fixed. I'll try to upload in a few other threads, and report back if there are any issues!
    AAa320b1.jpg
     
    tondoleo likes this.
  12. rsoulis

    rsoulis Administrator

    Messages:
    21
    Likes Received:
    27
    Status Points:
    165
    I'll keep doing some testing in our test site. Nothing has been changed so not sure why it works one minute and not the other. Unless Randy P. changed something, I'll check with him. Please let me know if you experience the problem going forward. I'll test different size images and different length filenames to see if I can find some sort of pattern.

    Thank you,

    Randy S.
     
    bobsgt and tondoleo like this.
  13. tondoleo
    Original Member

    tondoleo Gold Member

    Messages:
    16,063
    Likes Received:
    100,905
    Status Points:
    20,020
    The issue of uploading jpg's with the UAF button has recurred for me in FF.
     

Share This Page